Előfizetői tartalom

Brüsszel mérhet csapást a magyar Mercedesekre

Portfolio
Az Európai Bizottság hivatalosan kötelezettségszegési eljárást indított Németország ellen. A hivatalos közlemény az egyik német autógyártót említi, de pontosan lehet tudni, hogy a Mercedesről van szó. A német luxusautó-gyártó ugyanis legújabb kompakt és az SL modelljében olyan klímagázt alkalmaz, ami 2013. január 1-től nem engedélyezett az Európai Unióban. Brüsszel lépésével a Magyarországon is gyártott B-osztályt és a kizárólag idehaza gyártott CLA-t is fenyegeti. Ugyanis abban az esetben, hogyha nem sikerül megegyezni és az Európai Bíróság elmarasztaló ítélet hoz az ügyben, a céget kötelezhetik, hogy hívja vissza a nem megfelelő klímagázzal szerelt modelljeit - írja az Automotive News Europe.

Kötelezettségszegési eljárás indul a németek ellen Az Európai Bizottság hivatalosan kötelezettségszegési eljárást indított Németország ellen. Brüsszel hivatalos közleményében csak annyi szerepel, hogy az egyik német autógyártó az előírásoknak nem megfelelő autókat hozott forgalomba az uniós piacon, és az engedélyezésért felelős hatóságok nem léptek fel az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés