Dízelbotrány: 7 év börtönt kapott a Volkswagen felsővezetője

2017. december 7. 11:05    
nyomtatás
 
A maximálisan kiszabható börtönbüntetésre ítélték a Volkswagen egykori felsővezetőjét, aki 2014 és 2015 között vezette a német vállalat hatósági szabályozással foglalkozó irodáját. Oliver Schmidt összesen hét év börtönt kapott és 400 ezer dollár pénzbüntetést is meg kell fizetnie, mivel bűnösnek találták az Egyesült Államokban kirobbant dízelbotrányban.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Schmidt tudott arról, hogy a Volkswagen szoftver segítségével manipulálta a dízel járművei károsanyag-kibocsátását a laboratóriumi tesztkörülmények között annak érdekében, hogy azok megfeleljenek az elvárt határértékeknek. A detroiti bíróság pedig két vádpontban is bűnösnek találta: (1) szándékosan félrevezette az Egyesült Államokat és (2) megsértette a Tiszta Levegő Törvényt.

Schmidt még idén januárban került rácsok mögé, a helyi hatóságok ugyanis letartóztatták Floridában, amikor egy családi nyaralást követően próbált hazarepülni Németországba. Az ügyben eljáró detroiti szövetségi bíró, Sean Cox beleegyezett abba, hogy Schmidt abban a börtönben töltse le a teljes büntetését, ahol már március óta raboskodik.

Az Egyesült Államokban összesen nyolc korábbi és jelenlegi felsővezetőt és mérnököt vádolnak azzal, hogy tudott arról, hogy a Volkswagen manipulálta a dízel autóinak kibocsátási értékeit. Schmidt mellett egy másik korábbi alkalmazottat, James Liangot is elítélték már. A Volkswagen egykori mérnöke összesen 40 hónap börtönbüntetést és 200 ezer dolláros pénzbüntetést kapott.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium