Előfizetői tartalom

Hova lettek a cégautók?

Hámor Iván
A hazai gazdaság általános állapotának, a beruházási hajlandóságnak némileg ellentmond az év első nyolc hónapjában értékesített autók darabszáma, mely közel 20%-os bővülést mutat. Az újautók piacát továbbra is a céges vásárlások jellemzik, ezek aránya a 70%-ot is meghaladja, ráadásul a mennyiség folyamatosan növekszik. Csak ezt az adatot figyelve azonban a valóságtól eltérő következtetéseket lehet levonni.

A cégautó állomány az új járművek növekvő forgalomba helyezésének növekedése ellenére nem növekedett. A NAV nyilvántartása szerint mind a cégautó-adót fizető vállalkozások, mind az adóköteles járművek száma csökkent az előző évhez képest. Míg a tárgyév első negyedében 73 391 bevallás érkezett a Hivatalhoz, addig a második negyedévben 72 778. Az előző évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés