Előfizetői tartalom

Ingyenes a parkolás a szmogriadó miatt?

Hámor Iván
A levegő magas szennyezettsége miatt az arra illetékes hatóság több nagyvárosban, köztük Budapesten is elrendelte a szmogriadót. Ilyenre egyszer volt korábban példa, akkor a páros és páratlan végződésű rendszámú járművek használói közül azok közlekedhettek legálisan, akik az adott naptári napnak megfelelő számmal rendelkeztek. Idő közben módosult a szabályozás, jelenleg a két legrosszabb kategóriába tartozó, fekete és a piros környezetvédelmi plakettel ellátott autókat tilos használni.

Főleg a cégautó üzemeltetők számára jelenthet gondot, hogy ha a szmogriadó előtti napon, de már a díjfizetési kötelezettség idején túl állították le nem újszerű járművüket, mit tegyenek a pénteki parkolási díjjal? A Parking Kft. tájékoztatása szerint ezen járművekre a mai napon nem kell parkolójegyet váltani, ugyanis nem bizonyítható, hogy "önszántukból",...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés