Őrült összehasonlítás: a Tesla Model 3 a 22 nagy riválisa ellen

2017. augusztus 11. 17:45    
nyomtatás
 
Nem elég, hogy több százezer előrendelés érkezett a Tesla legújabb modelljére azt megelőzőn, hogy a tömeggyártása egyáltalán beindult volna, Elon Musk, a cég vezére pár napja azt is elárulta, hogy átlagosan napi 1 800 előrendelést kapnak. Ezeket a számokat látva felmerül, mit tudhat a Model 3, hogy ilyen sokan vásárolnának belőle, illetve tényleg jobb autó, mint a riválisai? A kérdések megválaszolásában a CleanTechnica igyekszik segítséget nyújtani. Csináltak egy hatalmas gyűjtést több fontos paraméterre vonatkozóan, amelyek alapján bárki könnyedén összehasonlíthatja az új Teslát más autógyártók modelljeivel.Mindenki a Model 3-ról beszél, de tényleg olyan jó autó?


A Tesla július 28-án adta át legújabb modelljének első 30 példányát a San Franciscótól keletre fekvő Fremont üzemben. A Model 3-assal nagy tervei vannak az amerikai gyártónak, hiszen a kedvezőbb árának köszönhetően arra számítanak, hogy szélesebb körben elterjedhet majd az elektromos autózás, illetve érdemben növelheti majd a Tesla bevételeit. Erre egyébként komoly esély van, hiszen a tavalyi bemutatót követően már közel 400 ezer előrendeléssel rendelkezett az új modelljére a vállalat.

A mostani negyedéves beszámolóban pedig azt is elárulta Elon Musk, a Tesla vezére, hogy átlagosan napi 1 800 megrendelésük érkezik azóta, hogy megkezdték a Model 3 gyártását. Ez nem véletlen, hiszen a Model 3 a kedvező árán és 350-500 kilométeres hatótávolságán túl egy sor olyan funkcióval rendelkezik, amelyek kifejezetten vonzóvá teszik a járművet, és amelyeket az alábbi cikkünkben foglaltunk össze.

Mindez elsősorban annak a 22 rivális modell gyártójának nagyon rossz hír, amelyek Amerikában versenyeznek majd a saját autóikkal a Teslával. És hogy kiderüljön, hogy a képességei alapján valóban jobb autó-e a Model 3, illetve van-e tényleg félnivalója a többi szereplőnek, a CleanTechnica csinált egy hatalmas gyűjtést a legfontosabb paraméterekre vonatkozóan. Ez alapján már bárki könnyedén összehasonlíthatja, hogy a Tesla legújabb modellje mennyivel olcsóbb a kategóriája többi szereplőjéhez képest, vagy éppen mennyivel gyorsul jobban, mennyivel nagyobb a csomagtere, vagy mennyivel nagyobb lábteret kínál a riválisokhoz képest.

Ár, gyorsulás, csomagtér


A Tesla alapmodelljének ára 35 ezer dollár, a megnövelt hatótávúé 44 ezer dollár fölött kezdődik majd Amerikában. Arról viszont nem szabad megfeledkezni, hogy sok szerencsés vásárló részesedhet még a szövetségi kedvezményben, amelynek mértéke 7 500 dollár - a 200 ezer darabos értékesítést követően a szövetségi kedvezmény mértéke csökken, majd megszűnik -, így egy Model 3-hoz akár 27 500 dollárért - vagy még olcsóbban az egyes államok saját támogatásainak függvényében - is hozzájuthatnak. De ne legyünk ennyire nagyvonalúak a Teslával, vegyük figyelembe csak az alapárakat, így is elmondható, hogy a Model 3 ára sok riválisáénál kedvezőbb.

Az alap Model 3-as 5,6, másodperc alatt gyorsul 100-ra, maximális sebessége 208 km/h, súlya 1610 kg, a drágább változat 5,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége 224 km/h, súlya 1730 kg. Ezzel a teljesítményével a kategóriájának legtöbb modelljét kenterbe veri, a mezei alap változatnál is csak a BMW M240i kupé, a 330i, a 340i, valamint a 430i és a 440 i gyorsul jobban.

A Tesla Model 3 hatalmas csomagteret kínál, a vizsgált autók közül egyedül a BMW 430i és a 440i előzte meg, valamint a Jaguar XE modellje.

Őrült összehasonlítás: a Tesla Model 3 a 22 nagy riválisa ellen
Klikk a képre!Fejtér, lábtér, válltér


Legyen szó akár az alap- vagy a prémium csomagról, nincs még egy olyan a modell a listán, amely a Tesláéhoz hasonló fejtérrel rendelkezne a jármű első részében. A hátsó részben pedig egyedül a Toyota Camry XLE kínál több helyet az utasainak.

A lábtér tekintetében egyedül a Lexus IS rendelkezik jobb paraméterekkel, de itt meg kell említeni, hogy ezért cserébe a hátul ülők fizetnek nagy árat, hiszen a hátsó tér jelentősen kisebb a Teslához képest.

Őrült összehasonlítás: a Tesla Model 3 a 22 nagy riválisa ellen
Klikk a képre!(CleanTechnica)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium