Előfizetői tartalom

Rendelet a téli gumiról és a nappali menetfényről

Portfolio
Több ponton változnak a közúti járművek forgalomban tartásának műszaki feltételeit rögzítő jogszabályok. A legkésőbb 2014. január 1-én hatályba lépő, közlekedésbiztonsági célú rendeletmódosítások egyszerűsítik a jogalkalmazást az üzembentartók számára. Az európai gyakorlathoz igazodnak a kerékpárok kötelező felszerelését és gépkocsis szállításukat szabályozó előírások. Egyértelmű rendeleti definíció mutat irányt a megfelelő minőségű téli gumiabroncsok kiválasztásában.

Jelenleg sem a hazai, sem a nemzetközi szabályozás nem rögzít téli gumiabroncs használati kötelezettséget. Magyarországon is általános közlekedésbiztonsági követelmény azonban, hogy az autóvezetők kizárólag az út- és időjárási viszonyokra felkészített gépjárművel induljanak útnak. A szabályozás a gumiabroncs jelzések (pl. "M+S" vagy "Winter Use" felirat, "Hópihe"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés