Előfizetői tartalom

Az osztrákok nem látják olyan vészesnek a magyar gazdaságot

Portfolio
A magyar gazdaság még nem tért magához a 2008-as globális gazdasági válságból, de az osztrák vállalatok nem tartják annyira vészesnek a helyzetet, mint amire a feszült pénzügyek körüli "médiacirkuszból" következtetni lehetne - mondta Erika Teoman-Brenner, az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályának kereskedelmi tanácsosa pénteken Budapesten, az osztrák APA hírügynökségnek adott interjúban az MTI tudósítása szerint.

Magyarország a 2011 első tíz hónapjában elért 3,14 milliárd eurós, az előző évinél 14,68 százalékkal magasabb forgalommal Ausztria hetedik legnagyobb exportpiaca. Ennél csak a Cseh Köztársaságba exportált többet Ausztria az összes kelet- és közép-európai ország közül. A magyarországi osztrák export rekordéve a 2008-as volt 4,2 milliárd euróval, ami a 2008 utolsó negyedében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés