Előfizetői tartalom

Eladósorban a TV2 - Még nem dőlt el a befutó (2.)

Portfolio
Heteken belül megegyezésre juthat a TV2 csoport tulajdonosa a kereskedelmi tévé értékesítéséről, a potenciális vásárlók között ott van a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt médiacége, az Infocenter.hu, valamint a Viasatot is üzemeltető Modern Times Group. A TV2 pénzügyileg nem áll túl jól, a német tulaj sok pénzt fektetett be az utóbbi években, így kulcskérdés lesz, hogy mekkora áron hajlandóak megválni a németek a magyar kitettségüktől. Ez azért is kényes kérdés, mert a ProSiebenSat.1 többségi tulajdonosa a Permira és a KKR magántőke társaságok, amelyek a válság kitörése előtt szálltak be a médiacégbe és most minél nagyobb áron akarnak belőle kiszállni - írja a hvg.hu. Információink szerint azonban egyelőre csak pletykának tekinthető a gyors cégeladás, például az Infocenter.hu az információs memorandumot sem kérte ki, ami egy ilyen méretű tranzakciónál elengedhetetlen.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! 11:52 A Portfolio.hu tudomására jutott információk szerint közel sem annyira egyértelmű a helyzet, mint ahogy az a hvg.hu cikkéből kiolvasható. Nyerges Zsolt érdeklődése csak piaci pletykának tekinthető, forrásaink szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés