Előfizetői tartalom

Kiderült, hogyan zárkózhat fel Magyarország a Szilícium-völgyhöz

Portfolio
Egy friss felmérés szerint a világ legjobb startup ökoszisztémái között igaz a Szilícium-völgy foglalja el az első helyet, azonban sorrendben a második pozícióban Izrael áll, Tel Aviv várossal. A mai napon tartott budapesti innováció konferencián az országból számos szakértő érkezett, hogy elmondják, miként lehet egy innovatív rendszert felépíteni. Mint kiderült, a két ország között sok a hasonlóság, a magyar startup rendszert jelentősen felfejlesztő Jeremie-program például az 1990-es évek elején Izraelben elindított programhoz nagyon hasonló. A megfelelő tudás itthon is rendelkezésre áll, sőt a kockázati tőke finanszírozás is, azonban még számos területen előrelépést kell elérni. Így például a vállalkozói mentalitást, a kockázatvállalási hajlandóságot kell meghonosítani, és olyan ösztönző rendszer szükséges, amely képes az ötleteket minél nagyobb arányban piacképes termékké alakítani.

Magyarországon gyorsan fejlődik a startup világ, de van még mit tanulni A válságot követően sokkal fontosabbá vált az innováció, a fenntartható gazdasági növekedés érdekében elengedhetetlen, hogy egy ország versenyképessé tegye a vállalati szektorát, amelynek fontos eleme az innováció. Kevesen tudják, de egy friss tanulmány szerint a világ második legjobb innovációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés