Előfizetői tartalom

Történelmi lehetőség előtt az ország - Százmilliárdok innovációra

Portfolio
A következő években kiemelt prioritást élvez az innováció, a Strukturális Alapokból 760 milliárd forint érhető el a vállalatok számára innovációra 2020-ig, viszont ezen felül jelentős összeget lehet elnyerni közvetlenül Brüsszeltől is. Mindenképpen van tér az innováció előtt az országban, bár nagyon üdvözítő, hogy a multinacionális cégek mellett egyre több innovatív magyar startup tud sikeres lenni a nemzetközi porondon - mondta el Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal vezetője. Több programot is indít a hivatal a közeljövőben, amelynek célja, hogy az új ötletek közül minél több valósuljon meg. Ennek egyik eleme az NGM-mel közösen életre hívott Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat is, de például a startupokat egy újabb körös inkubációs pályázattal is támogatni kívánják.

Portfolio.hu: Február elejétől vezeti a Nemzeti Innovációs Hivatalt. Mi a legfőbb célja a szervezetnek? Spaller Endre: Magyarország mindig is büszke volt feltalálóira, azokra az emberekre, akik az egész világ számára használható, új termékeket alkottak, a golyóstolltól a Rubik-kockáig. A feltalálók szellemi utódai itt élnek közöttünk, olyan fiatalok, akik most járnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés