Előfizetői tartalom

Decemberben jönnek nagy változások a hazai tőzsdén

Portfolio
A tervek szerint december 6-án vezetik be a hazai azonnali részvény- és hitelpapír-piacon a Xetra rendszert. A platformcserét követően növekedhet az érdeklődés a hazai papírok iránt, több szolgáltató versenyezhet az ügyfelek kegyeiért, az élesedő verseny pedig a díjak csökkenését hozhatja, hangzott el a BÉT által szervezett sajtóeseményen.

Forgalom Az elmúlt években meredeken csökkent a hazai tőzsde forgalma, ami nem csak magyar-specifikus történet, hiszen az osztrák és a cseh tőzsdei forgalom is jelentősen esett. Ebből a szempontból Lengyelország kivétel, ott jóval erősebb tőkepiac támogató politika van, mint Magyarországon. Idén fordulatot hozhat a hazai piacon a Richter várható splitje vagy az MSCI indexbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés