Előfizetői tartalom

Dollármilliókat hozhat a konyhára ez a "trükk"

Portfolio
Az amerikai vállalatok egymás után jelentik be a saját részvény visszavásárlási programjaikat, melyek az árfolyam emelkedésén keresztül növelik a befektetők hozamát, illetve jelentős bónuszokat generálnak a menedzsment számára. Mindezt sok esetben úgy, hogy a cég eredményessége nem, vagy csak alig változik - írja a The Wall Street Journal.

A nagy trükk Egyre nagyobb divat az amerikai vállalatoknál a részvényesek irányába történő készpénz visszajuttatás azon módja, amikor a társaság az osztalék fizetés vagy annak mértékének növelése mellett saját részvény visszavásárlási programot jelent be és hajt végre. A manővernek több pozitív hatása is van, egyfelől segít karbantartani a cég részvényeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés