Előfizetői tartalom

Valóban olyan nagy beteg Magyarország?

Gayer Attila, CFA
Elég lesújtó jelentést tett közzé a magyar egészségügyről legutóbb az OECD, melynek egyik fő következtetése az volt, hogy igen sokat költ a magyar ember gyógyszerekre. Kaló Zoltán, az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője a Portfolio-nak adott interjújában ennek kapcsán kifejtette, a kép csalóka, a látszólag magas kiadásszint ugyanis magának a rendszernek a következménye, mely a gyógyszergyártói befizetéseken alapul. Véleménye szerint a Big Data nagyon értékes az egészségügyben, Magyarország lehetőségei igen jók, de eddig nem sokat hoztunk ki belőle.

Portfolio: Az OECD hetekkel ezelőtt közölt elég részletes tanulmányt Magyarországról, a gazdasági, társadalmi folyamatokról, a régiós országokhoz mért fejlettségünkről. Ebben szó esik külön az egészségügyről is, szerintük erre borzasztó keveset költünk idehaza. Egyetért ezzel? Kaló Zoltán: Világosan kell látni, hogy az egészségügyi kiadásoknak két fő területe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés