Előfizetői tartalom

Egy egész várost bedönthet a Volkswagen bukása

Portfolio
Wolfsburg azon kevés városok egyike, mely igen jelentősen függ egyetlen vállalattól: a 120 ezres lakosú városban a Volkswagen több mint 70 ezer embernek ad munkát. A német autógyártó kapcsán kirobbant botrány miatt egyre többen Detroittal hasonlítják össze Wolfsburgot, amit ma a legtöbben csak szellemvárosnak neveznek. A legtöbben tömeges elbocsátásoktól és a város költségvetési bevételeinek számottevő visszaesésétől tartanak.

Egy egész várost bedönthet a Volkswagen bukásaKevés olyan város van, mely annyira függ egy cégtől, mint Wolfsburg. A város nem csak a világ legnagyobb gyárának ad otthont, itt van a Volkswagen csoport székhelye, ahogy a VW Arena is, ahol Bajnokok Ligája futballmeccseket játszanak. Emellett itt található a Volkswagen bankja is, és ami érdekesség, hogy még egy Volkswagen hentesbolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés