Egyenes az út az OTP előtt a horvát bankvásárláshoz

2017. április 20. 16:46  english version   
nyomtatás
 
A Horvát Nemzeti Bank (HNB) után a horvát versenyfelügyelet is rábólintott csütörtökön arra, hogy az OTP Bank Nyrt. megvásárolja a Société Générale csoport horvátországi leánybankját, a Splitska Banka-t.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Societe Generale Splitska Banka a horvát bankszektor 5. legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben is aktív. Az akvizíció eredményeként az OTP-csoport horvátországi piaci részesedése mintegy 10 százalékra nő.

A versenyfelügyelet mai közleményéből az is kiderül, hogy az OTP belépésével a horvát piacra jelentősen nő a nyomás a versenytársakon, ami a kamatlábak eséséhez vezethet, amiből főként a hitelfelvevők profitálhatnak a jövőben.

Az OTP tavalyi bejelentése szerint a tranzakció során az OTP 100 százalékos tulajdonrészt vesz a Splitska Bankában, az ügylet pénzügyi zárása pedig 2017 nyarán, míg az integráció lezárása 2018 nyarán várható.

Az OTP Bank 2005 óta van jelen Horvátországban, és folyamatosan nyereségesen működött a 2008-ban kezdődött válság időszakában is.

Az OTP árfolyama ma az átlagosnál magasabb részvénypiaci forgalom mellett egész nap emelkedett, jelenleg a nap végéhez közeledve 1,7 százalékos pluszban, 8280 forint körül állnak a papírok.

Egyenes az út az OTP előtt a horvát bankvásárláshoz


Címkék: otp, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium