Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb a dráma a tőzsdéken

Portfolio
Látványos eséseket láthatunk ma a világ tőzsdéin, több esemény is történt a héten ami elbizonytalanította a befektetőket: Fontosabb részletek Csalódást okozó negyedéves számokkal indította a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezont az Alcoa, ami azért fontos mert a cég eredményeit mindig kiemelt figyelemmel követik a befektetők, hiszen az amerikai blue chipek közül elsőként jelent és így a piacok rendszerint jelzésértékűnek tekintik az egész negyedéves gyorsjelentési szezonra nézve. A befektetők egyre pesszimistábbak azzal kapcsolatban, hogy novemberben sikerül megállapodni a kitermelési szint befagyasztásáról az olajnagyhatalmaknak. Az olajár lefordulásával az energetikai cégek papírjait is elkezdték adni a befektetők, amire az őket finanszírozó bankszektor vállalatainak az árfolyama is esni kezdett. A tegnap este közzétett Fed jegyzőkönyv azt mutatta, hogy decemberben már jöhet a következő kamatemelés, bár a testület megosztott a kérdést illetően. A kamatemelési esélyek nem változtak: a november 2-i emelésnek 17%, míg a decemberi 14-i szigorításnak 68% az esélye jelenleg. A Fed következő ülésére november 1 és 2 között kerül sor. Ma hajnalban kedvezőtlen külkereskedelmi adatok érkeztek Kínából. Szeptemberben az export 10 százalékkal, míg az import 1,9 százalékkal esett vissza az előző év ugyanezen időszakához képest. Emiatt a külkereskedelmi mérleg többlete is jóval kisebb lett a vártnál, 53 milliárd dollár helyett 41,99 milliárd dollár lett.

2016. október 13. 17:10 Megosztás Bezárt a BÉT Csütörtökön látványos eséseket láthattunk az európai tőzsdéken, több esemény is történt az utóbbi időben, ami elbizonytalaníthatta a befektetőket: csalódást keltő negyedéves számokkal indult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés