Előfizetői tartalom

USA: nap végére visszahúzták az indexeket

Portfolio
Csökkenéssel kezdték a tegnapi napot az amerikai részvénypiacok, a kereskedés végére azonban ennek jó részét sikerült ledolgozni, a nyitáshoz képest magasabban zárt az S&P 500 és a Nasdaq is. Bár tegnap inkább jó híreket közvetítettek a tengerentúlon megjelent makrogazdasági adatok, az Egyesült Királyságban felbukkanó stagfláció újabb aggodalmakat ébresztett. Kisebb megnyugvást keltett a hír, hogy sajtóértesülések szerint tegnap esti beszédében Barack Obama az USA költségvetésének befagyasztását fogja bejelenteni. A kedvező amerikai fordulat hatására ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedést mutat, és a tengerentúli határidős indexek is pluszban tartózkodnak.

Nagyot fordultak a nap végére az amerikai részvénypiacok, mind a Nasdaq, mind az S&P 500 ledolgozta a kezdeti mínuszokat, előbbi 0,1%-os pluszban zárt, az utóbbi pedig stagnált, akárcsak a Dow Jones. Az enyhülésben szerepet játszhatott az a tudósítás, miszerint Barack Obama az USA költségvetésének befagyasztását fogja bejelenteni. Az ABC News értesülései szerint Barack Obama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés