Előfizetői tartalom

Egyre több a nő a vállalatok élén

Portfolio
Az elmúlt években enyhén emelkedett a nők aránya a vállalatok igazgatóságában. Egy amerikai tanulmány alapján a 200 legnagyobb árbevételt elért vállalat vezetőségeiben is egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a nők, a változás motorja Európa, ugyanis a kontinens egyre több országában kvótákat határoznak meg, a nők arányát illetően, áll a Corporate Women Directors International közleményében.

A világ 200 legnagyobb árbevételű vállalatát megvizsgálva az látszik, hogy a társaságok igazgatóságainak összetételén belül jelenleg 13,8 százalék a nők aránya, állapította meg a Corporate Women Directors International. 2004 óta a nők aránya 1,1 százalékponttal nőtt a legnagyobb vállalatok felsővezetésében. A növekedés mögött nagyrészt az áll, hogy a világ több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés