Előfizetői tartalom

Elfogyott a türelem, több millió autót vonnának ki a forgalomból Európában

Portfolio
Úgy tűnik, még mindig nem futotta ki magát a dízelbotrány Európában, miután a Volkswagen mellett "számos egyéb márka mutat túl magas kibocsátási értékeket valós vezetési körülmények között - figyelmeztetett a 28 EU-tagállam közlekedésért és szállításért felelős minisztereinek küldött levelében Elzbieta Bienkowska, az Európai Unió belső piacért, valamint az ipar-, a vállalkozás- és a kkv-politikáért felelős biztosa. A levél szerint a nem megfelelő modelleket ki kell vonni a piacról idén és jövőre. Matthias Müller, a Volkswagen AG vezérigazgatója úgy véli, kampány folyik a dízeljárművek ellen.

Elfogyott a türelem, több millió autót vonnának ki a forgalomból EurópábanA biztos azonban arra is figyelmeztette a tagállamokat: tartózkodjanak attól, hogy szigorú helyi behajtási tilalmat vezessenek be a járművekre.Meggyőződésem, hogy gyorsan kell cselekednünk a zéró-emissziós európai járműflotta eléréséért, a döntéshozók és az iparág azonban nem lehet érdekelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés