Előfizetői tartalom

Elintézte partnerét az Apple, hogy olcsón megvehesse?

Portfolio
Egyetlen bejelentéssel elintézte tegnap az Apple az egyik fontos beszállítója, az Imagination Technologies részvényeit. Az Apple közölte, hogy a cégtől eddig rendelt grafikai processzorokat saját magának gyártja majd, a hírre pedig egy nap leforgása alatt több mint 60 százalékot esett az Imagination Technologies árfolyama. Van olyan elemző, aki szerint a nagy árfolyamesés után kiváló felvásárlási célpont lehet az Apple-nek a brit cég.

A grafikus processzorok kulcsfontosságú alkatrészei az iPhone-oknak, hiszen lehetővé teszik a jó minőségű képek megjelenítését. Éppen ezért az Apple úgy döntött, hogy saját grafikus processzorokat fejleszt, hogy csökkentse a függőségét a beszállítójától a következő 15-24 hónapban. Az Apple-lel való szakítás fájdalmas lenne a brit vállalatnak, hiszen bevételeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés