Elkezdték felvásárolni az oroszok a paksi lakásokat, családi házakat

2017. augusztus 10. 08:32    
nyomtatás
 
Kezdi éreztetni hatását a Paks2 beruházás a helyi ingatlanpiacon. Bár a nagy roham még nem indult el, de a paksi ingatlanpiacon megjelentek már olyan orosz állampolgárok, akik elsősorban jó minőségű családi házat, esetleg társasházi lakást bérelnének - árulta el az Index kérdésére Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.


A beruházáshoz orosz szakemberek jönnek az országba, így kézenfekvő, hogy ez a paksi ingatlanpiacon is érezteti majd a hatását, az ingatlanosok és város egyaránt fokozódó érdeklődésre számít. Fejlesztések is várhatóak, köztük több száz családi ház, lakás épülhet. Paks azzal számol, hogy vegyes - családi házas, sorházas és társasházas - beépítésű lakótelepet hoznak létre, de ehhez egyidejűleg a hozzátartozó utat, közművet is meg kell tervezni; lesz elkerülő út és a kalocsai Duna híd is megépülhet.
Természetesen nem mindenki Pakson lakik majd, de az itt maradó üzemeltetőknek városunkban kell lakhatást biztosítanunk, bölcsődével, oktatási, kulturális és egészségügyi létesítményekkel
- mondta Szabó Péter alpolgármester a Paksi Hírnök helyi lapnak még májusban. A város főépítésze pedig tavasszal arról beszélt, hogy a lakótelep területének szabályozási terve várhatóan az ősz folyamán kerül majd a képviselőtestület elé, míg az építkezés legkorábban a jövő év tavaszán várható.

A paksi beruházás csúcsa 2021-2022 környékén várható, ekkor nagyjából hétezer ember dolgozik majd a beruházáson. Mivel lesznek, akik családosan érkeznek, így akár 10-12 ezer dolgozó is megjelenhet a városban, ahol jelenleg 19-20 ezer ember él. A 10-12 ezer dolgozóból mintegy 2,5-3 ezer orosz szakember lesz, de számítani lehet németekre, finnekre, csehekre is. Mivel a beruházásban több cég is érintett lesz, ezért minden cég maga gondoskodik a dolgozók lakhatásáról. Korábban Rjabov Vadim, a Roszatom építési igazgatója azt mondta, hogy egy 10 kilométeres zónában képzelik el a dolgozók elszállásolását, de ez a kör lehet nagyobb, szeretnék, ha csoportban lennének. Rjabov a családjával már Pakson lakik és azt szeretné, ha a cégek vezetői is ott laknának majd, hogy így kerüljék el az ingázást.

(Index)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium