Előfizetői tartalom

Eltúlzott a félelem - Most kell részvényt venni?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban a részvénypiacokon eluralkodott a félelem, ami elsősorban az európai adósságválság elmélyülésével, valamint a globális konjunktúra lassulásáról számot adó makroadatokkal magyarázható leginkább. Vizsgálódásaink alapján viszont azt találtuk, hogy a részvénypiaci fundamentumok érdemben nem romlottak a fejlett piacokon, sőt, több tényező esetében javulás tapasztalható. A piacon ennek ellenére erőteljes kockázatkerülés mutatkozik, az USA-ban és Európában is lassan olyan mértékű kockázati prémiumokat láthatunk, amire legutóbb a válság során volt csak példa. Mindez Európa és Amerika adósságproblémáit látva is eltúlzottnak tűnik, hiszen a kockázati környezet ma egészen más, mint 2008-ban volt. Mindezek alapján úgy véljük, hogy amennyiben az adósságválsággal kapcsolatos aggododalmak ismét enyhülnek, a tőzsdéken akár egy jelentősebb emelkedés is kibontakozhat.

Hónapok óta a bizonytalanság uralja a részvénypiacokat, ennek elsődleges forrása az adósságválság, melynek megoldása most már nemcsak Európában, de az Egyesült Államokban is égetően sürgőssé vált. A figyelem középpontjában így érthető módon az adósságpályák fenntarthatósága és a költségvetés finanszírozhatósága áll. Ezt jól mutatják az alábbi chartok is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés