Előfizetői tartalom

Emelkedtek a részvénypiacok, szakadt az arany

Portfolio
Az elmúlt napok ideges kereskedése után a szerda nyugalomban telt, a fõbb amerikai indexek 2,5-3 százalékos emelkedéssel zártak. A Dow 2,5 százalékkal kúszott feljebb, az S&P 2,9 százalékkal, míg a Nasdaq 3 százalékkal. A befektetõk azért optimisták, hiszen mindenki azt várja, hogy csütörtökön Obama egy új, 300 milliárd dolláros csomagot fog bejelenteni. Ezt erõsítette meg a Fed Bézs könyve is, amelyben vérszegény gazdasági növekedés rajzolódott ki. Fontosabb részletek Jelenleg az elmúlt napok komoly eladásai utáni fellélegzés szemtanúi lehetünk, így a befektetõk újra elkezdték keresni a kockázatot. A piac örül a német alkotmánybíróság mai döntésének, mellyel elutasította a görög mentõcsomagban való részvétel elleni beadványt. A befektetõk emellett bízhatnak Obama holnapi amerikai munkaerõpiacot ösztönzõ lépésében, melyben várhatóan egy 300 milliárd dolláros bejelentést tehet.

2011. szeptember 07. 22:06 Megosztás Bezuhant az arany is A befektetők a kockázatos eszközöknek szavaztak bizalmat szerdán, az arany ennek megfelelően komoly zuhanást szenvedett el, a decemberi határidő 55,7 dolláros esés után 1817,6 dolláron állapodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés