Előfizetői tartalom

41 milliárdért vásárolja be magát az MVM a Főgázba

Portfolio
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Közgyűlése döntött a Fővárosi Gázművek Zrt. az RWE Csoport tulajdonában lévő 49,83%-os részvénypakettjének megvásárlásáról 41 milliárd forint értékben. Az MNV Zrt. a finanszírozáshoz szükséges forrásokat a Társaság rendelkezésére bocsátja. Az MVM legfőbb döntéshozó szerve felhatalmazást adott a Panrusgáz Zrt. 940 millió forint értékű, 50%-os részvénypakettjének megvásárlására is. A közgyűlés jóváhagyta, hogy az MVM NET Zrt. induljon az NMHH 450 MHz-es versenyeztetési frekvenciaelosztási eljáráson. Ha elnyeri a frekvenciatartományt, az MVM NET kialakíthatja a CDMA technológián alapuló, országos, vezeték nélküli adatkapcsolati szolgáltatását - olvasható a társaság közleményében.

"Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. Közgyűlése döntést hozott az RWE Gas International B.V. FŐGÁZ-részvényeinek megvásárlásáról 41 milliárd forint értékben, és jóváhagyta a parafált részvény-adásvételi szerződés megkötését. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kötelezettséget vállalt arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés