Előfizetői tartalom

Amerika felsöpri az energiapiacot: feje tetejére áll a világ

Portfolio
Az Észak-Amerika energiapiacán zajló folyamatok gyorsasága és mértéke megváltoztatták a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) jövőre vonatkozó globális energiapiaci várakozásait. A kontinensen zajló nem konvencionális termelési eljárások által fűtött termelésnövekedés mérete következtében az IEA a korábbiaktól nagyban elérő álláspontot fogalmazott meg a globális energiapiaci trendek tekintetében. Ma jelent meg a szervezet éves kiadványa, a Word Energy Outlook (WEO).

A szervezet vezető kiadványának, a Word Energy Outlook 2012 mai bemutatóján kiderült, hogy az IEA várakozásai szerint az Egyesült Államok 2020-ra nettó földgáz-exportőré válhat, amelyet követően 2035-ra már közel teljes energiaellátása önellátóvá válhat. Észak-Amerika egyre inkább nettó exportőri szerepbe kerülhet a jövőt illetően, amelynek hatására 2035-re a közel-keleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés