Előfizetői tartalom

Atomerőművek futószalagon: hajók és vasúti konténerek?

Portfolio
A fukusimai atomkatasztrófa nem hozott érdemi fordulatot a globális atomenergia-fejlesztések tekintetében, a biztonsági felülvizsgálatokat és szigorításokat követően továbbra is élénk kereslet jellemzi a világpiacot. Az új, harmadik generációs óriás-blokkok megrendelései mellett azonban több tucat cég azon dolgozik, hogy a helyi, lokális igényeknek megfelelő mini-atomreaktorokat, modulárisan fejleszthető atomerőműveket hozzon létre. Atomerőmű egy hajón vagy egy vasúti konténerben?

A fukusimai atomkatasztrófát követően a világ összes atomenergiát hasznosító országa kénytelen volt felülvizsgálni korábbi atomenergia-politikáját, aminek következményeként számos állam a biztonsági kockázatok, illetve az azokkal összefüggő negatív közhangulat eredményeként a technológia elhagyása mellett döntött. Németország a japán baleset után azonnal leállíttatta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés