Előfizetői tartalom

Büntetik az európai olajszektort - Most jön csak a neheze?

Portfolio
Az európai olajszektor a széles értelemben vett részvénypiachoz és a globális energiaszektorhoz képest is lemaradó az idei évben, amit több tényező is magyarázhat, többek között a magas capex, a gyenge készletpótlás, vagy a szabad cash flow prognózisok csökkenése - olvasható a Nomura legfrissebb ágazati elemzésében. A szakértők meglátása szerint a helyzet még tovább romolhat, különösen akkor, ha az olajár tovább esik. A befektetőket emiatt most is óvatosságra intik, a szektor kapcsán az ajánlás változatlanul semleges.

Mélyponton a szentiment A nagy európai olajcégekkel kapcsolatban egyre borúlátóbbak a befektetők, a pesszimizmus a Nomura szerint már közel történelmi mélységben van. Ebben a tőkeberuházások emelkedő szintje, a gyenge készletpótlás és a csökkenő szabad cash flow prognózisok egyaránt szerepet játszhatnak. A Nomura azonban kiemeli, a helyzet még tovább romolhat, mielőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés