Előfizetői tartalom

Elvenné az állam a Mol gáztározós üzletét

Portfolio
A kormány az E.On gáztározóinak megvásárlása után a stratégiai gáztározást is állami kézbe venné. Néhány éve 150 milliárdért építtettek biztonsági tárolót a Mollal, a cég azt tervezte, hogy évtizedek alatt a gáz árán keresztül szedi majd vissza a pénzét. Egyelőre kérdés, hogy az állam a Mol tározóját szeretné-e megvásárolni, vagy csak az üzletét nyúlná le, és kérdés az is, hogy mibe kerül majd mindez az adófizetőknek - írja az Index.

Kifúrhatja a Mol-t a biztonsági tározós üzletből az állam, ha az E.On Storage megvásárlásával maga is tározókhoz jut, legalábbis erre a következtetésre lehet jutni abból a gáztározós törvényjavaslathoz beadott módosítóból, amit csütörökön nyújtott be a gazdasági bizottság. A Rogán Antal bizottsági elnök által jegyzett javaslat szövege szerint ugyanis a készletezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés