Előfizetői tartalom

Felrobbant a MOL partnerének árfolyama

Portfolio
A tegnapi kereskedésben valósággal felrobbant a MOL kurdisztáni partnerének, a Gulf Keystone-nek az árfolyama, mely 70 százalékos pluszban is járt, végül a napot 55 százalékos emelkedéssel zárta. A ralit az váltotta ki, hogy a vállalat közleményében jelezte, tárgyalásokat folytatott lehetséges eszköz értékesítésekről, de elképzelhető a teljes cég eladása is. A Gulf Keystone egy ideje már pénzügyi gondokkal küzd, ez pedig hátráltatja a kurdisztáni beruházásokat és a Shaikan mező kitermelésének felfutását.

Mi a hír?A Gulf Keystone tegnap közleményben tájékoztatta a befektetőket arról, hogy az utóbbi időben tárgyalásokat folytatott meg nem nevezett felekkel lehetséges eszközeladásokról, illetve a vállalat potenciális értékesítéséről. A cég tájékoztatása szerint jelenleg 69 millió dolláros készpénzállománnyal rendelkezik, ami további 21 millió dollárral emelkedhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés