Előfizetői tartalom

Fordul a kocka, csökkenhet a gázolajár

Portfolio
Az olajár csökkent a héten, viszont a forint árfolyama is gyengült, melyek egymással ellentétes irányba ható tényezők a hazai üzemanyagárak alakulását tekintve. A benzin esetében éppen ezért az ár stagnálására, talán kisebb emelkedésére lehet számítani, a gázolaj esetében azonban végre megtörhet a hosszú hetek óta tartó trend, és végre csökkenhet az ár a kutakon.

Az egyre mélyülő eurózóna válság hatására az övezet gazdaságának recesszióba süllyedésére egyre nagyobb az esély, ami szerepet játszhatott olaj eheti átlagárának csökkenésében. A Brent azonban továbbra is a 107 dolláros magasságban tartózkodik, amiben az iráni atomprogram miatti feszültségek fokozódása (a franciák részéről az iráni olajvásárlások korlátozásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés