Előfizetői tartalom

Itt a válasz - Ezért esik a MOL (2.)

Portfolio
Kicsit alaposabban átbogarászva a MOL ma közzétett kutatási riportját kitűnik, hogy a társaság a potenciálisan kitermelhető földtani vagyonra vonatkozó becslését jelentősen csökkentette, az igazi fájópont az, hogy a várakozások Kurdisztán esetében estek igen komoly mértékben. Mindezek következtében a csúcstermelésre vonatkozó előrejelzés is lefelé módosult, ami összességében azt eredményezi, hogy a korábban adott 170-180 ezer hordó körüli előrejelzéssel szemben már csak 130 ezer hordós kitermelést vár 2018-ra társaság. Ezek fényében az árfolyam jelentős esése nem tűnik meglepőnek.

Arról a gyorsjelentésben is megemlékeztünk, hogy az SPE irányelvek alapján megállapított 2P készletek szintje csökkent 2013-ban, mind a korábbi, mind az azt megelőző évhez képest (647 illetve 682 millió kőolajhordó egyenérték volt a 2012-es és 2011-es évi érték, míg tavaly csupán 576 millió.A geológiai kockázatokkal nem súlyozott, MOL-ra jutó földtani vagyon 950 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés