Előfizetői tartalom

Jót jelentett az OMV

Sándor Dávid
A várakozásokat érdemben meghaladó első negyedéves profitszámokat közölt az OMV. Az upstream és a gáz szegmensek pozitív, míg a downstream negatív meglepetéssel szolgált az elemzői várakozásokhoz képest. A papír továbbra is olcsó (ami hosszabb távra tekintve vonzóvá teszi azokat), azonban rövidtávon számos tényező szabhat gátat a papírok áremelkedésének. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a 12 havi gördülő EBITDA a 2008-as csúcsszintek közelében; - a kitermelés összességében csökkent a bázisról, azonban a líbiai kitermelés már 85%-os szinten; - az olajár emelkedése ellensúlyozta a kedvezőtlen volumenhatásokat, így az upstream szegmens szépen növekedett; - a gázszegmensben kedvező volumenhatások érvényesültek és a marzsok is segítettek; - gyenge finomítói és vegyipari környezet, de a kereskedelem is szenvedi a magas üzemanyagárak negatív hatásait; - az eladósodottsági mutatók szépen csökkennek.

Ahogy egy negyedévvel ezelőtt, az OMV most is pozitív meglepetést tudott okozni a jelentésben szereplő fontosabb eredménysorokon. A tisztított EBIT és nettó profit egyaránt várakozások feletti teljesítményt nyújtott, amiben az upstream és a gáz szegmensek voltak a társaság segítségére. Jó lett a jelentés. A vállalat upstream szegmensében az olaj árának emelkedése ellensúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés