Előfizetői tartalom

Kiszáll a CEZ a MOL-ból? - Hogy adhatják el a részvényeket?

Portfolio
Csütörtökön jár le a MOL vételi opciója a CEZ birtokában lévő 7%-nyi MOL-részvénycsomagra, mely a lejáratot követően eladhatja a papírokat. Véleményünk szerint azonban a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a szerződést ismét módosítják, meghosszabbítva a lejáratot, mivel a MOL a tervezett upstream-akvizíciók előtt vélhetően nem erre szeretne pénzt költeni, a CEZ-nek pedig nem jönne jól, ha jelentős veszteségeket realizálna az ügyleten (30 000 forinton vásárolt be, a részvények jelenleg 14 000 forint alatt mozognak, persze időközben a CEZ-nek a részvényeken volt hozama). Ha azonban mégis eladásra kerül sor, meglátásunk szerint a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a papírokat könyvépítés keretében értékesítik majd, melynek potenciális negatív hatásai rövid távúak lehetnek.

Eddig nem érkezett még hír arról, hogy a január 23-án lejáró, 7%-os MOL-részvénycsomagra (közel 8 millió darab részvényre) vonatkozó opciós szerződést a felek meghosszabbítanák, mely a hazai olajtársaságnak amerikai típusú vételi opciót biztosít az említett papírok esetében, 78,7 eurós lehívási áron (a jelenlegi árfolyamon közel 24 000 forint). A szerződést még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés