Előfizetői tartalom

Kiugró javulás a finomításban - Mit hozhat a MOL-nak?

Sándor Dávid
Kiugró javulás mutatkozott a második negyedévben az európai finomítói környezetben, legalábbis a termékár különbözetek első ránézésre ezt az üzenetet küldik. A MOL finomítói marginja is megugrott, azonban a downstream profitsoron mindezt az olajár esése miatti készletátértékelési hatás ellensúlyozhatta. Az utóbbi hónapok kedvező változásaiból messzemenő következtetéseket mindenesetre túl korai lehet levonni, hiszen abban több egyszeri tétel is szerepet játszhatott, miközben a szegmens távolabbi kilátásai továbbra is gyengék. A második negyedéves kedvező környezet hatására tehát vélhetően nem indulnak majd el meredeken felfele a MOL-ra vonatkozó elemzői eredményvárakozások, márpedig azok híján a papírok értékeltsége átlagosnak mondható szinteken jár a régiós szektortársakhoz képest.

Az utóbbi évek gyengélkedését követően a második negyedévben igen jól alakulhatott a finomítói környezet a MOL számára, legalábbis az olaj és termékárak mozgásából erre a következtetésre juthatunk: 1, Miközben a MOL számára elsődleges fontosságú gázolaj árrés továbbra is relatíve magas szinteken tartózkodik és valamelyest tovább emelkedett, a benzin crack spread...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés