Előfizetői tartalom

Még egy ausztriai tankolással is sokkal jobban járhatsz

Portfolio
A jövedéki adó és az áfakulcs mértékének emelése miatt a következő hónapokban új csúcsra futnak majd a hazai üzemanyagárak. A gázolaj ára az európai élmezőnybe ugrik, a környező országok közül még Ausztriában is huszonkét forinttal olcsóbban lehet majd tankolni a dízel literjét, Ukrajnában pedig már közel 170 forintos árelőny lesz elérhető. A határhoz közel eső településeken így még inkább racionális döntés lesz külföldön tankolni. A magas árak miatt nem is elsősorban a jövedéki adó szintje, hanem a magas (Európában legmagasabb) áfakulcs tehető felelőssé.

Holnaptól literenként 13 forinttal nő a gázolaj jövedéki adója, majd januártól a jelenlegi 25%-ról 27%-ra emelik az áfakulcsot. Mindezek hatására a hazai üzemanyagárak jelentős mértében emelkednek majd, a gázolaj esetében összesen literenként 22-23 forintos, a benzin esetében pedig 6 forintos áremelkedést tapasztalhatnak majd az autósok.Kapcsolódó cikkünk2011.10.30Durva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés