Előfizetői tartalom

Megállapodtak az olajhatalmak - Csodát azért ne várjunk tőle

Portfolio
Meglepte a piacokat az OPEC, miután megállapodtak a termelés napi 1,2 millió hordóval történő csökkentéséről. Az olajár rögtön emelkedésnek indult, felmerülhet azonban a kérdés, hogy az áremelkedés mennyire lesz tartós, hiszen a megállapodás gyakorlati megvalósítása kapcsán is sok a kockázat, emellett a nem OPEC országokban várhatóan felfut majd jövőre a termelés.

2008 után csökkent újra az OPECMeglepte a piacokat tegnap az OPEC, miután az olajkartell arról döntött, hogy napi 1,2 millió hordóval csökkenti kitermelését. Ez a globális olajtermelés mintegy 1 százaléka, ez azonban több is lehet, hiszen a megállapodást követően jelezték, számítanak arra, hogy más országok is visszafogják majd kitermelésüket, összességében várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés