Előfizetői tartalom

Megdöbbentő: 260 forintos benzinár miatt sírnak az amerikaiak

Portfolio
Mindenhol nagy port kavar, ha az üzemanyagok ára egy kerek, és megfelelően nagy számhoz érkezik. Nincs ez másként az USA-ban sem, ahol egyesek attól tartanak, hogy a keleti országrészben a tavaszi hónapokban gallononként 4 dolláros magasságba hízhat a benzinár. Innen Európából megdöbbentőnek tűnik az amerikaiak magas árak miatti aggodalma/felháborodása, hiszen mindez literenként 260 forintos árat jelent. Ennyiért még Ukrajnában sem tudunk megtankolni, az európai átlag ráadásul literenként kétszáz forinttal magasabb.

Az Egyesült Államok keleti felében élők a többieknél előbb szembesülhetnek ismét a 4 dolláros gallononkénti benzinárral, miután újabb fontos finomítót állítanak le a következő hónapban. A Hess és a PDVSA tulajdonában álló St. Croix Hovensa finomító napi 350 ezer hordós kapacitással bír, vagyis annak következő hónapra tervezett leállítása a térség benzináraira...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés