Előfizetői tartalom

Megverte az elemzőket a MOL

Gayer Attila, CFA
Kellemes meglepetést okoztak a MOL főbb eredményszámai a ma hajnalban közzétett gyorsjelentésben, ezek ugyanis rendre felülmúlták az elemzői várakozásokat, egyes sorokon pedig igen jelentős felülteljesítés mutatkozott. A jelentés főbb pontjai: - Az iparágban kiemelten figyelt EBITDA (egyszeri tételektől és készletátértékeléstől tisztított) 8%-kal csökkent; - Az upstrem üzletág egyszeri tételek nélküli EBITDA-ja közel 20%-kal esett; - A finomítás a mostoha iparági környezet ellenére jól szerepelt; - A gáz szegmens üzemi szintű teljesítménye javult (köszönhetően a Prirodni Plin csökkenő veszteségének); - A riportált számokat a mantovai finomítóhoz kötődő jelentős leírás húzta le; - A 12 havi gördülő EPS 3 éves mélyponton van; - Az eladósodottság továbbra is a komfortzónában mozog. Bár a főbb profitszámok többségében csökkenést mutatnak év/év alapon (a fajsúlyosnak számító upstream szegmensben közel 20%-os tisztított EBITDA-csökkenés), a negyedév azért közel sem lett olyan gyenge, mint ahogy arra az elemzők számítottak. Ennek nyomán nem lennénk meglepve, ha az elmúlt időszakban sokat eső MOL-részvények piacán némi fellélegzés mutatkozna.

Pozitív meglepetés a MOL-nál. Az elemzői várakozások fényében a MOL ma hajnalban közzétett negyedéves eredményei pozitív meglepetéssel szolgáltak, a társaság az általunk készített konszenzusban szereplő összes eredménysoron felül tudta teljesíteni a várakozásokat. A társaság működése szempontjából most talán leginkább releváns EBITDA mutató (egyszeri tételektől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés