Előfizetői tartalom

Mi nem hitelből fizetünk osztalékot!

Gayer Attila, CFA
Összességében véve fáj a Molnak az alacsony olajár, hiába remekel a finomítás, a kutatás-termelésben költség lefaragások jönnek, a hangsúly azonban nem a létszámcsökkentésen van - mondta el a Portfolio-nak adott interjújában Simola József, a társaság pénzügyi igazgatója. A Mol abban különbözik az olajcégek többségétől, hogy nem hitelből, hanem a megtermelt pénzből fizet osztalékot. Hosszú távon Oroszországot és Kurdisztánt is ígéretes piacnak látják, a felvásárlásokkal azonban nem kapkodnak, 30 dolláros olajár mellett befelé kell nézegetni.

Láthatóan nagyon nehéz időket élnek meg mostanság az olaj és gázkitermeléssel foglalkozó vállalatok szerte a világon. Hogyan, milyen csatornákon keresztül hat a Molra a csökkenő olajár? Hol fáj ez a legjobban vállalatnak? Összességében a Molnak jó, vagy rossz az alacsonyabb olajár? Van negatív és pozitív hatása is, úgy gondolom az együnk szemünk sír, a másik pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés