Előfizetői tartalom

Mit tesz a MOL-lal a zuhanó olajár?

Portfolio
A héten teszi közzé az idei harmadik negyedévre vonatkozó eredmény beszámolóját a MOL, melyben az általunk eddig begyűjtött elemzői várakozások alapján összességében vegyes eredményekről számolhat majd be. Az egyszeri tételektől és készletátértékelődési hatástól mentes EBITDA mérsékelt növekedést mutathatott, míg az egyszeri tételek nélküli nettó eredmény 30 százalék körüli visszaesést. Az egyes üzletágak közül a finomítás teljesíthetett csak jól, a kutatás-termelés eredményeit a zuhanó olajár, a gáz szegmens számait pedig a Prirodni Plin veszteséges tevékenysége nyomaszthatta. A MOL november 6-án hajnalban teszi közzé negyedéves gyorsjelentését.

Az eddig beérkezett elemzői várakozások alapján összességében vegyes eredményekről számolhat be a MOL az idei harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében: az iparágban kiemelten figyelt EBITDA-mutató (egyszeri tételektől és készletátértékelődéstől mentes) 5 százalékkal emelkedhetett, míg a hasonló alapon számolt üzemi eredmény közel 70 százalékkal. Ez azt mutatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés