Előfizetői tartalom

Nem lesz cseh finomítója a MOL-nak?

Portfolio
Kivásárolja az Unipetrol az Enit a Ceska Rafinerskából, közölte tegnap a vállalat a Reuters tudósítása szerint. Az Unipetrol az általa nem birtokolt 32,4%-os részesedésért 30 millió eurót fizet. Az Enivel korábban kötött megállapodás értelmében a MOL vette volna meg a Ceska Rafinerska 32%-át, de az Unipetrolnak elővásárlási joga volt, és korábbi jelzésének megfelelően élt is vele.

Mi a hír? A többségi tulajdonos Unipetrol él elsőbbségi jogával és kivásárolja az Enit a Ceska Rafinerskából. Az Unipetrol így - ha a tranzakciós sikeres - megszerzi az általa nem birtokolt 32,4%-ot is, amiért összességében 30 millió eurót fizetne. Amennyiben az ajánlatot a részvénycsomag tulajdonosa visszautasítja, a papírokat a MOL vásárolhatja meg. Előzmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés