Előfizetői tartalom

Rajtaütnek az energetikai cégeken - senki sincs biztonságban! (Financial Times)

Portfolio
Rajtaütésszerűen vizsgálódik az EU trösztellenes hivatala a legnagyobb európai társaságok háza táján. Brüsszel ezen a héten a korábbinál jóval átfogóbb vizsgálatokat indított az európai gáz- és áramszolgáltatóknál, így olyan óriások sem kerülhették el a versenyellenes magatartás gyanúját, mint az EON, RWE, Gaz de France, ENI vagy az OMV. A hivatal szóvivője szerint elképzelhető, hogy a társaságok korlátozták a piacukra való belépés esélyeit, és olyan magatartást folytattak, mely a piacok egymás közötti felosztására utaltak - írja a Financial Times.

Az EU számára ebben az évben lett igazán fontos, hogy az energiaszektor működése a tisztességes verseny feltételeinek megfeleljen. Ennek okai, hogy: 1, a gázpiacokon folyamatosan emelkedő árak egyre nagyobb elégedetlenséget váltanak ki a fogyasztókból, 2, az orosz gáztól való függőség emelkedik, 3, az európai energetikai társaságok konszolidálódnak. A fentebb említett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés