Előfizetői tartalom

"Sok a bizonytalanság a gázpiacon, érdemes 2014-ig várni"

Portfolio
A magyar gázhálózati rendszerirányító, az FGSZ Földgázszállító Zrt. minden olyan hazai fejlesztést befejezett, amely az uniós szomszédokkal meglévő összekötő földgázvezetékek kétirányú működtetéséhez szükséges. A Napi Földgáz és Kapacitás Kereskedelmi Piac (NFKP) várhatóan mégsem kerül majd át az alakuló magyar földgáztőzsdébe, hanem megmaradhat jelenlegi formájában. A hazai rendszerirányító az EU-ban az elsők között szerezhet ITO-modellnek megfelelő minősítést. A gázpiaci bizonytalanságok miatt egyelőre nehéz tízéves fejlesztési tervet létrehozni - mondta el Dr. Zsuga János, az FGSZ vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen.

Dr. Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója a KPMG és az energiainfo.hu mai közös sajtóbeszélgetésén kifejtette, hogy a hazai gázellátás infrastrukturális szempontból biztonságban van, a télen várható napi 50-70 millió köbméteres fogyasztáshoz képest a hazai gázrendszer betáplálási összkapacitása (hazai termelés, kereskedelmi és stratégiai tárolók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés