Előfizetői tartalom

Sok vállalat mehet csődbe a zuhanó olajár miatt

Portfolio
Jókora zuhanást váltott ki az olajpiacon, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Nemzetközi Szervezete (OPEC) múlt héten nem csökkentette kitermelését. Egyes elemzők kiemelik, a jelenlegi árszinteken az amerikai palaolaj kitermelésben használt eszközök többségének működtetése már nem gazdaságos. A szektorban megnőtt a vállalati csődök bekövetkezésének valószínűsége, amit a kötvény és CDS-piaci árazások is jól tükröznek - írja a CNBC.

A Kőolaj-exportáló Országok Nemzetközi Szervezete (OPEC) igencsak nagy csalódást okozott legutóbb a befektetőknek, hiszen az olajár nyár óta tartó masszív esése ellenére szinten tartotta kitermelését (napi 30 millió hordó).Kapcsolódó cikkünk2014.11.27Putyin őrjönghet - Nem lépnek az olajhatalmakA kőolaj ára ennek hatására tovább zuhant, pénteken a WTI januári határidős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés