Előfizetői tartalom

Szorongató rezsikiadások - Vannak, akik már most sem bírják

Portfolio
Az elmúlt évtizedben jelentősen drágultak a lakosság által használt közszolgáltatások, minden rezsielem ára az inflációt meghaladó mértékben növekedett. Az egyes szolgáltatások egységeinek drágulásával a nettó keresetek növekedése sem volt képes tartani a versenyt, aminek egyenes következménye, hogy a lakosság kevesebbet képes vásárolni ma a közszolgáltatásokból, mint tehette azt 2003-ban.

Korábbi írásainkban bemutattuk, hogy különböző kereseti csoportba tartozó hazai állampolgárok vásárlóereje milyen ütemben csökkent az elmúlt közel nyolc év során a közszolgáltatások terén. Mostani írásunkban az egyes szolgáltatások bontásában mutatjuk be, hogy a keresők, a nyugdíjasok és a nyugdíjminimumból élők számára miként csökkent az elérhető közszolgáltatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés