Előfizetői tartalom

Vallottak a kutasok: kevesebb benzin fogy

Portfolio
Továbbra sincs megállás a hazai üzemanyagfogyasztás lemorzsolódásában, a negatív tendenciák a negyedik negyedévben is folytatódtak. Ezúttal azonban már nemcsak a benzin, hanem az utóbbi időszakban stabilabb gázolaj keresletében is érdemi visszaesés mutatkozott. Az újabbnál újabb csúcsokra emelkedő üzemanyagárak mellett a lakosság egyre többet spórol, de sajnos még mindig csak kevesen mondhatják el magukról, hogy az autó használatát teljes mértékig nélkülözni tudják a mindennapokból.

A MÁSZ adatai szerint - melyek a piac 85%-át lefedik - 3,5%-kal csökkent az üzemanyagfogyasztás a negyedik negyedévben (a bázisidőszakhoz képest), mely így összességében 721 millió litert tett ki. A csökkenés annak ellenére következett be, hogy a január elsejei áfa-emelés miatt sor kerülhetett elővásárlásokra is. Mindezek következtében a tavalyi évben 2,7%-os visszaesést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés