Előfizetői tartalom

WikiLeaks iratok szerint a Fidesz mindig is támogatta a Déli Áramlatot

Portfolio
Wikileaks dokumentumok szerint miközben Orbán Viktor élesen bírálta a korábbi kormányzatot a Déli Áramlat gázvezeték-projektben történő elköteleződés miatta, maga is támogatta az orosz vezeték megépítésének tervét -számol be az Origo. Orbán Viktor az iratok szerint elismerte azt is, hogy a kérdésben hasonló politikát folytatna, mint amilyet az akkori kormánypártok.

A nyilvánosságra került iratok szerint a Fidesz annak ellenére, hogy ellenzékben keményen támadta az akkori szocialista kormányzatot, maga is szükségesnek látta az Ukrajnát elkerülő gázvezeték megépítését. A bizalmasan kezelendő levelet, amelyet most megszellőztettek Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet 2010. január 21-én írta. A levélben a nagykövetasszony...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés