Előfizetői tartalom

Zöld utat kapott Brüsszelben az új brit atomerőmű

BruxInfo
|
Portfolio
Több biztos ellenszavazata mellett hagyta jóvá szerdán az Európai Bizottság a Hinkley Point atomerőmű-beruházáshoz nyújtandó brit állami támogatást, miután egy éve tartó vizsgálata végén arra a következtetésre jutott, hogy az eredeti tervekhez képest több ponton is módosított üzleti terv megvalósítása nem idéz elő torzulásokat a belső piaci versenyben és a támogatás mértéke arányban áll az elérendő célokkal. A versenypolitikai biztos szerint a mostani döntés nem teremt precedenst más országokban tervezett nukleáris beruházások számára - számol be a BruxInfo .

Megkapta a zöld jelzést az Európai Bizottságtól szerdán a nagy-britanniai Somersetben tervezett atomerőmű-beruházáshoz a brit állam által nyújtandó támogatás, miután a testület egy éves vizsgálata után arra a következtetésre jutott, hogy a projekt összhangban áll az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokkal. A döntésnek különleges jelentőséget ad, hogy először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés