Előfizetői tartalom

Ez már a vihar előszele?

Portfolio
A közelmúltban láthatóan lejtőre kerültek a részvények Amerikában, a hét elején pedig igen látványos volt már az esés mértéke, így sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon most már a régóta várt nagy korrekció kezdetét látjuk, vagy ez is csak átmeneti megingás, amit ugyanúgy meg kell venni, mint a korábbiakat. Az alábbiakban összegyűjtöttük, melyek azok a figyelmeztető jelek, amik a befektetőket már óvatosságra inthetik, ugyanis a kockázatos eszközöktől elvárt prémiumok várható emelkedését jelezhetik. Ez utóbbi pedig azért baj, mert jellemzően nem szépen, fokozatosan megy vége, hanem hirtelen, nagy ugrásokkal, ami komoly piaci turbulenciákat okozhat.

Az utóbbi hetekben egyértelműen a tőkepiaci hangulat romlásának lehettünk szemtanúi, az S&P 500 index mindenkori csúcsáról közel 5%-ot esett. A hét elején pedig már kifejezetten intenzív volt az amerikai részvénypiac esése, az irányadó indexek közel 2%-ot veszítettek értékükből, amire nem mostanában volt példa.Az alábbiakban azokat a tényezőket szedtük csokorba, melyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés