Előfizetői tartalom

Februártól a magyar tőzsdén is lehet törölni már létrejött kötéseket

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde 2017. február 6-tól a certifikátok és a warrantok esetében bevezeti a már létrejött kötések törlésének lehetőségét. A BÉT a nemzetközi piaci gyakorlattal összhangban, a kötésben résztvevő felek védelme érdekében ad lehetőséget a törlésre, amennyiben bebizonyosodik, hogy a kötés árfolyama jelentősen eltér a piaci ártól.

A BÉT-en 2016. február 6-tól bevezetésre kerülő új eljárás célja, hogy a kötésben részt vevő feleket (befektetők, árjegyzők) védje a nyilvánvalóan hibás áron kötött ügyletekből fakadó esetleges veszteségektől, amit jellemzően félreütés vagy technikai probléma okozhat. Ilyen eseményre csak nagyon ritkán és kivételes esetekben kerülhet sor. A kötés törlését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés